dilluns, 18 d’agost del 2014

LECTOESCRIPTURA: LLEGIM FULLS PUBLICITARIS


 Per tot arreu trobem lletres,en els cartells, etiquetes, logotips, llibres, revistes, diaris ... Si volem que els xiquets i xiquetes estiguen interessats en aprendre a llegir, cal que troben sentit i significat a aquest aprenentatge, i que puguen llegir els textos escrits que troben a casa, al carrer ... per això cal utilitzar a les classes aquests tipus de textos.
 Una activitat molt motivadora, relacionada amb l'activitat del supermercat dels cangurs, va ser la lectura de catàlegs publicitaris de diversos comerços, per tal que els xiquets i xiquetes s'adonaren que saben llegir algunes paraules, i anaren deduint diversos significats en altres casos. Distribuïts per grups heterogenis- com estan normalment- vaig repartir fulls amb publicitat de diversos centres comercials, i es van dedicar, primer a observar, reconèixer lletres i paraules, números per identificar el preu, diversos logotips de marques conegudes ... Ho van anar comentant en xicotet grup, fent intercanvi dels catàlegs i explicant als companys "que posa".

  



Després en un full van escriure algunes de les paraules i números que més els van agradar.










Resulta molt interessant vore la interacció entre els xiquets, ja que hi ha diversos nivells quant a la lectoescriptura, i constatar que s'ajuden entre ells per tal d'explicar el que saben llegir. Tots han estat capaços de reconéixer les lletres i números que veiem a la classe, i que poden trobar en els  textos que utilitzen els "majors". 

  Continuarem utilitzant textos diversos per a l'aprenentatge de la lectura i escriptura, ja us anirem contant ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada