diumenge, 15 de març del 2015

TREBALLEM LA CONSCIÈNCIA FONOLÒGICA: LES CASETES DE LES LLETRES

       Per tal de treballar la consciència fonològica fem moltes activitats a la classe. Concretament per tal de reforçar les síl·labes he preparat unes cases on a partir d'una lletra inicial, anem classificant totes les  síl·labes possibles, la mamà lletra amb les seues filles com diuen els xiquets. 
Aquesta idea la vaig vore en els materials que van portar els companys de l'escola Nova de Cervelló que es va fer a l'Escola d'hivern del M.R.P. de Castelló i em va semblar tan interessant que l'he fet a la classe. 

Material utilitzat: Cartolina, fulls, velcro. 
Objectius : -Treballar la consciència fonològica de la síl·laba de forma lúdica
                   -Augmentar el vocabulari
                   -Afavorir l'expressió oral
                   -Respectar les normes del joc: esperar el torn de paraula, escoltar als companys ...
                   
                   


Ací teniu el material que he utilitzat. Les casetes són de cartolina plastificada amb velcro per enganxar les diferents lletres i síl·labes. .


En l'hora d'informàtica, aprofitant el desdoblament del grup, he anat presentant una cartolina amb dues lletres i les seues corresponents síl·labes. Cada xiquet havia de llegir una síl·laba i enganxar-la a la caseta corresponent. Una vegada repartides totes les casetes, cadascú ha llegit la seua i havia de dir una paraula que començara per cadascuna de les síl·labes que tenia. Si tenien dificultats, altres membres del grup els podien ajudar. 




Per finalitzar l'activitat, he repartit un full per tal de dibuixar la caseta. 












Ha resultat una activitat motivadora, els xiquets han anat jugant i aprenent i fins i tot els xiquets amb un nivell de lectura i expressió més baix han aconseguit participar i aconseguir els objectius proposats. 
Per a la propera sessió prepararé un model on escriure les paraules que van dient. També es pot ampliar amb targetes de diferents paraules que s'han de relacionar amb la  síl·laba treballada. 
El material es quedarà  en el racó de lectura i escriptura per a poder jugar quan ho puguen fer de manera més autònoma. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada