dimecres, 27 de maig del 2015

TIPUS DE TEXTOS: RECEPTA DE MELMELADA DE MADUIXA

La recepta és un tipus de text prescriptiu. Són els textos que utilitzem quan volem explicar els passos a seguir per tal d'aconseguir un objectiu, en aquest cas preparar un plat de menjar. En primer lloc enumerem els ingredients, i seguidament s'expliquen els pasos a seguir en l'elaboració de la recepta. 

Aquesta activitat parteix del que vam treballar a PARAULES QUE ENS AGRADEN. Loles, la mestra de PT, va triar la paraula MELMELADA, i la seua frase va ser : LOLES FA UNA MELMELADA DE MADUIXA MOLT BONA.

Ens va explicar que ella feia melmelada cassolana, i que estava molt bona. Com podeu imaginar, els xiquets li van dir que la volien tastar, i ella es va oferir a portar-ne un dia.

Així que vam estudiar aquest tipus de text a partir de la recepta de melmelada de maduixa de Loles. I clar, la primera sessió es va dedicar a explicar la recepta i tastar la melmelada. La segona sessió vam repassar els ingredients i els passos i vam fer un treball escrit.









 La fitxa de treball és aquesta. Els xiquets havien d'escriure la frase  "LOLES FA UNA MELMELADA DE MADUIXA MOLT BONA" de forma espontània, o siga al seu nivell. Com diem a la classe "sense copiar, hem de pensar nosaltres per aprendre"


 Aprendre  a escriure una recepta tastant la melmelada de Loles, quina bona idea !

dijous, 21 de maig del 2015

PROJECTE DE TREBALL LA MÀGIA: VISITA DEL MAG HEREDIA

Tal com ens va dir en el seu mail, el dia 30 de març vam rebre a la nostra classe la visita del mag Heredia. Vam convidar als companys de la classe dels pallassos. 

Abans de començar la seua actuació, alguns xiquets van voler fer-li algunes de les preguntes referents al projecte de treball, sobre la màgia, els mags, els tipus de màgia, els trucs...Quan va acabar amb tots els dubtes, va començar la seua actuació. El barret, els malabars, els trucs de cartes ... I com a sorpresa ens va ensenyar a fer un truc amb un full i uns clips. 

Podeu vore les imatges en aquest vídeo. 







Moltes gràcies, Mag Heredia, ens ha agradat molt que vingueres a la nostra classe a ensenyar-nos la teua màgia! 













dissabte, 16 de maig del 2015

TIPUS DE TEXTOS: CORREUS ELECTRÒNICS

Ja sabeu que estem estudiant la màgia


A l'inici del projecte, després de comprovar que sabíem moltes coses sobre aquest tema, vam començar a pensat tot el que volíem aprendre. I vam recordar que el curs passat, per invitació dels nostres companys de la classe dels pallassos van gaudir de l'actuació del Mag Heredia.
Qui millor que un mag per explicar-nos què és la màgia? I si el convidem a la nostra classe per a què ens explique tot el que sap ? 

Vaig demanar la seua adreça de correu electrònic per tal de convidar-lo. Com tenim projector a la classe, van voler escriure el missatge entre tots.
Vam obrir el correu de la mestra c.arenal.pilar@gmail.com, on vam poder vore els missatges que ens van enviar algunes famílies amb fotos de les vacances.
En primer lloc van copiar l'adreça de correu del mag, i vam aprendre que hi ha una nova lletra semblant a la a, que s'anomena "arroba" @
Entre tots els companys vam escriure el missatge, i al final vam signar tots, fins i tot els que eixe dia estaven malalts i no van vindre a l'escola !










Ja saben que el correu electrònic és com enviar una carta, però en lloc d'anar a la bústia, hem de clicar on diu "enviar" i el missatge arriba al seu destinatari. Quan el mag Heredia entre en el seu correu, vora el nostre missatge i segur que ens contesta.

Com alguns dels xiquets i xiquetes van dir que a casa també tenien correu, vam enviar una noteta a casa per a portar les adreces a l'escola.

L'endemà alguns ja havien portat el mail i vam començar a escriure missatges.
















 A partir d'aquest dia, consultem regularment el correu de la classe, i llegim amb interés si algú ens escriu.

Pel que fa al mag Heredia, ens va contestar amb aquest missatge



En la propera entrada us contaré com va anar l'actuació ...